Beste,

 

Zoals u reeds weet gaat men, op het wedstrijdblad in de App, naast de naam ook de foto zien. Uiteraard is het de bedoeling om daar een duidelijke foto in identiteitsformaat te plaatsen. Dus niet van een spelende speler, lid met zonnebril, lid voor een monument, maar wel degelijk enkel het hoofd waar men eventueel het bovenste van het clubshirt ziet, zoals de Panini stickers een paar jaar geleden.

 

Weet dat een foto zal geweigerd kunnen worden en dat een ander legitimatie zal gevraagd worden.

 

Weet dat elke ploegmanager, via de functie Manager in zijn App menu, de foto’s zelf kan beheren! Bij de ploeg een speler aanvinken en dan via het menu een foto toevoegen.

 

Dus wij raden sterk aan dat de manager een herkenbare foto neemt (liefst in de officiële club outfit) met zijn/haar smartphone van elke speler (en staflid). Zo zijn alle spelers op identieke wijze, met hoofd goed in beeld, opgenomen in het systeem.

 

De snelste manier is eerst alle foto’s te nemen en ze dan in de App toevoegen bij het overeenstemmend lid.

 

Met sportieve groeten

 

Wie kan er wat in de hockeyapp?
 
 
 
Wat moet ik doen voor de eerste wedstrijd?
 
1) Foto’s toewijzen aan team
 
Hoe doe je dit? Sommigen zullen reeds een foto hebben. 
Voor de spelers die geen foto hebben: neem eerst met je gsm een foto van de betreffende speler (liefst in Taxa-outfit).
Ga naar teammanager > klik op de naam van de speler en dan kan je een foto toevoegen op de volgende manier: 
- iOS (Apple) Telefoon: er komt een blauw balkje vanonder met daarop onder andere een fototoestel, klik hierop en voeg de foto toe vanop je telefoon.
- Android telefoon: je moet op de 3 puntjes rechtsboven klikken en dan foto toewijzen aan het team
 
2) Je kan teamkernen instellen, maar dit is niet verplicht. Ik vind hier geen handleiding van, dus je moet dit zelf een beetje uitzoeken. Functie niet verplicht om te gebruiken.
 
3) Spelers kunnen hun aanwezigheden doorsturen via de app zodat zij automatisch op het wedstrijdblad komen. Als je deze functie niet wil gebruiken, kan je reeds de aanwezigheden blokkeren voor alle wedstrijden (ga naar de wedstrijd aanwezigheden, en daar staat een slotje waarop je de aanwezigheden kan blokkeren). 
 
Wat moet ik doen op wedstrijddag? 
 
1) Spelers versturen naar de official
 
- Ga naar de wedstrijd in je kalender en open het digitaal wedstrijdformulier. 
- Klik op Taxa voor je team door te geven.
- Je ziet hier alle spelers staan die bij het team horen. Verwijder de spelers die te veel zijn, of niet aanwezig zijn (klikken op de speler en dan verwijderen via het vuilbakje).
- Extra spelers toevoegen kan via de zoekfunctie.
- Zie dat iedereen een rugnummer heeft (vanaf u14 verplicht, daarvoor niet nodig). Als je geen rugnummers hebt, dan vul je toch rugnummers (ad random) in.
- Duid een kapitein aan via het bandje met de (c). 
 
Eens alles klaar is, duw je op stuur door naar de official. 
 
 
2) Enkel bij thuiswedstrijden: vul de official in
 
Optie 1: er zijn 2 thuisscheidsrechters: je krijgt via Geert door wie er zal fluiten. Je vult deze personen in op de app (dit kan enkel op wedstrijddag). 
=> Let op: vanaf u14 is theoretische examen verplicht (lijst: https://www.hockey.be/app/uploads/2018/08/Listing-T-Outdoor-1.pdf)
 
Optie 2: elke club levert 1 scheidsrechter. De uitploeg kan zelf geen scheidsrechter ingeven, dus voor de wedstrijd moet je als uitploeg langsgaan bij de thuisploeg en moet de thuisploeg de naam van de uit-scheidsrechter ingeven. 
 
3) TIP: Vul iemand in als veldverantwoordelijke (ook enkel bij thuiswedstrijden)
 
Als manager/coach kan je de score niet meer ingeven. Dit kan wel als je veldverantwoordelijke bent. Iedereen kan veldverantwoordelijke zijn (coach/manager/speler/…). Bij thuismatchen kan je jezelf best invullen als veldverantwoordelijke en dan kan je ook de score zelf invullen als de scheidsrechter dit niet doet.
 
4) De official kan indien gewenst (of op vraag van een van de ploegen max 15 min voor de wedstrijd) de foto’s op het wedstrijdblad controleren. 
 
5) Bij thuiswedstrijden: Na de wedstrijd vult de official (of de terreinverantwoordelijke) de score in van de wedstrijd via zijn persoonlijke account op de app. Daarnaast kan de official ook kaarten ingeven en opmerkingen toevoegen aan het wedstrijdblad indien nodig. 
 
Het volledige process wordt samengesteld in volgend filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ygMi3WRXmEw
 
Privacy
 
De bond heeft nogmaals vermeld dat ze verveeld zitten met de privacy instellingen, echter is dit zo verplicht door GDPR. Ze raden iedereen nogmaals aan om hun instellingen gewoon op normaal te zetten voor het optimaal functioneren van de app. 
 
Wat bij problemen voor inloggen?
 
Mailen naar ons :). 
 
Zoals gezegd is het belangrijk dat je als teammanager zelf inlogt, en dus niet op de account van je kinderen. Je kan wisselen van account in instellingen, of je kan de teams van je andere kinderen toevoegen aan je app door ze te volgen als fan. 
 
Eerste wedstrijddag
 
Op 1 september zal ik heel de namiddag op de club aanwezig zijn om te helpen waar nodig. Van 9u-13u is de bond bereikbaar op het nummer 02/663.66.69 voor alle vragen te beantwoorden.
Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen in de sportieve reglementen:
 
1/ De uitploeg zal altijd van shirt moeten veranderen in geval van dezelfde kleuren. Vroeger was dit de thuisploeg, nu dus de uitploeg en geldt voor elk niveau. 
 
2/ Identificatiecontrole gebeurt via de app, maar id-kaarten gelden nog altijd als alternatief. Moest er iemand geen foto in de app hebben, kan er dus naar een id-kaart gevraagd worden (vanaf u14). Een kopie is ook goed.
 
3/ Kwalificaties: Gedurende de laatste twee speeldagen van de eerste of tweede ronde alsook gedurende de Play-Off, mag een ploeg maximaal twee spelers opstellen die niet minstens de helft van de wedstrijden van de ploeg gespeeld hebben in de ronde in kwestie. Uitzondering Deze bepaling geldt niet voor een Speler die in een hogere leeftijdscategorie dan de zijne speelt voor de wedstrijden in deze hogere leeftijdscategorie. 
 
4/ Kwalificaties voor spelers die meerdere wedstrijden spelen op 1 dag: een ploeg mag maximum 2 spelers opstellen die dezelfde dag al met een andere ploeg van dezelfde leeftijdscategorie heeft gespeeld 
 
5/ Rugnummers zijn nog altijd verplicht vanaf de U14.

De wedstrijdbladen staan nu open in de App voor alle nationale divisies. Deze kunnen voorlopig 15 dagen op voorhand bekeken en ingevuld worden. De VHL en LFH volgen later in de dag.

OPGELET! Eens de spelerslijst naar de scheidsrechter verstuurd wordt, kan enkel nog een official/scheidsrechter wijzigingen doorvoeren!!!

En weet dat elke speler die ingedeeld is in een team ook een wedstrijdblad kan invullen en dus niet enkel de managers. De reden is dat sommige ploegen geen managers hebben! Dus ook zij moeten weten dat ze de spelerslijst niet kunnen wijzigen na het versturen! Gewoon opslaan is WEL mogelijk via de Save icoon.

In volgende mail geven we meer details rond het gebruik van de App. Aarzel niet om deze mail door te sturen naar alle managers/kapiteins van de ploegen!

Alles rond de Belgium Hockey App kan je terugvinden op onze landingspagina op onze website:

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/

1)      Hoe een wedstrijdblad invullen?

Hiervoor bestaat er een video (de 1e) en een handleiding (Teamleden):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

2)      Wie kan een wedstrijdblad invullen?

Dit kan elke speler, manager of staflid van de ploeg. De tegenploeg kan niet ingevuld worden uiteraard en men kan die pas bekijken eens de tegenstander zijn spelerslijst naar de scheidsrechter heeft gestuurd.

Ook de wedstrijdsecretaris kan dat doen of, als een ploeg zijn lijst niet naar de scheidsrechters heeft gestuurd, dan kan ook een official dat doen.

3)      Hoe een wedstrijdblad vastleggen?

Hiervoor bestaat er ook een video (de 2e)  en een handleiding (Officials):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

4)      Wie kan een wedstrijdblad vastleggen?

Dit kan enkel een official doen of een wedstrijdsecretaris. Onder de officials hebben we de 2 scheidsrechters, de veldafgevaardigde, reserve scheids en MO voor Ere divisie Heren Belgian League.

Hoe sneller een blad wordt vastgelegd, hoe sneller het resultaat de wereld wordt ingestuurd (notificaties). De standen worden ook direct aangepast.

5)      Teammanager en Wedstrijdsecretaris

In onderstaande link kan je lezen hoe je teammanagers kan toewijzen aan een ploeg of hoe je een wedstrijdsecretaris kan aanmaken:

https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000130824-hoe-kan-ik-een-persoon-wedstrijdsecretaris-voor-het-dwf-maken-of-een-teammanager-bij-een-bondsteam-to

Teammanagers

Managers kunnen via de functie Teammanager binnen de App volgende zaken doen:

-          Wedstrijdblad invullen

-          Blauwdruk van het team aanpassen via de functie Manager in het App-menu

-          Opvolgen en beheren van de aanwezigheden om te spelen en te rijden per wedstrijd

-          Blokkeren van het invullen van de aanwezigheden per wedstrijd. Dan kunnen de spelers uiteraard hun aanwezigheden niet meer aanpassen of invullen

-          Notificaties tot 140 tekens sturen naar de teamleden per wedstrijd

-          Foto’s van de teamleden aanpassen door op een speler te drukken in de blauwdruk (en dan via menu). Zie mail begin van deze week.

OPGELET! Eens een wedstrijdblad wordt ingevuld en verstuurd wordt naar de scheidsrechters, kan men GEEN aanpassingen meer doorvoeren. Dan kan nog enkel een official iets wijzigen voor de wedstrijd! Het kan wel OPGESLAGEN worden en vervolgens verder opgenomen worden.

Wedstrijdsecretaris

Men kan per club 1 of meerdere wedstrijdsecretaris aanmaken. Deze personen kunnen wedstrijdbladen aanvullen en vastleggen vanaf 1 dag voor de wedstrijd tot als de wedstrijd is vastgelegd. Reden is dat het niet de bedoeling is deze personen dagen op voorhand het werk gaan doen van een ploeg.

Handleiding van de wedstrijdsecretaris:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/07/180725-Handleiding-app_mDWF_Wedstrijdsecretaris_DEF.pdf

6)      Scheidsrechters

Er zijn 2 manieren om scheidsrechters op het wedstrijdblad te zetten. De aanduidingen van de nationale scheidsrechters worden uiteraard door de bond gedaan.

-          Via Sportlink Club kan men op alle thuiswedstrijden 1 of 2 scheidsrechters aanduiden volgens de aan te leveren scheidsrechters:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/06/Umpires-Club-Assigned-Outdoor-NL-2018-2019-3.pdf

-          In de App eens het wedstrijdblad open staat.

Er is 1 grote verandering in Sportlink, namelijk dat de uitscheidsrechter NIET door de uitploeg kan opgegeven worden. Dit kan dus enkel door de thuisploeg. Reden is dat de thuisploeg volledig verantwoordelijk is voor het wedstrijdblad. Hiervoor moeten inderdaad, voor sommige divisies (zie de link hier boven) voor de wedstrijd de 2 scheidsrechters samen komen opdat de thuisploeg de uitscheidsrechter op het blad kan zetten.

Zoals u reeds weet gaat men, op het wedstrijdblad in de App, naast de naam ook de foto zien. Uiteraard is het de bedoeling om daar een duidelijke foto in identiteitsformaat te plaatsen. Dus niet van een spelende speler, lid met zonnebril, lid voor een monument, maar wel degelijk enkel het hoofd waar men eventueel het bovenste van het clubshirt ziet, zoals de Panini stickers een paar jaar geleden.

Weet dat een foto zal geweigerd kunnen worden en dat een ander legitimatie zal gevraagd worden.

Weet dat elke ploegmanager, via de functie Manager in zijn App menu, de foto’s zelf kan beheren! Bij de ploeg een speler aanvinken en dan via het menu een foto toevoegen. 

Dus wij raden sterk aan dat de manager een herkenbare foto neemt (liefst in de officiële club outfit) met zijn/haar smartphone van elke speler (en staflid). Zo zijn alle spelers op identieke wijze, met hoofd goed in beeld, opgenomen in het systeem. 

De snelste manier is eerst alle foto’s te nemen en ze dan in de App toevoegen bij het overeenstemmend lid.

Sinds 25 mei is de GDPR van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de Belgium Hockey App. Daarin is namelijk ook voorzien dat jongeren onder 16 jaar persoonlijke gegevens in de App niet meer zelf kunnen aanpassen. Denk hierbij aan pasfoto en telefoonnummer.

Wat betekent dit voor de leden van jouw club en voor de ledenadministratie?

Willen de leden van onder 16 van jouw vereniging graag persoonlijke gegevens in de app laten wijzigen? Dat is mogelijk. Deze jongere leden kunnen het e-mailadres van de ouders/voogd doorgeven aan de club. En op dat moment dient de club (ledenadministrateur) iets in Sportlink Club te doen. Zodra de club in de ledenadministratie in Sportlink Club bij de gegevens van het betreffende lid van onder 16 jaar namelijk in het veld “E-mailadres ouder/verzorger” het e-mailadres van de ouder plaatst en de naam bij de Naam, dan kan de ouder met het eigen e-mailadres inloggen en gegevens van het kind wijzigen. Er kunnen er 2 opgeslagen worden. 

In volgende link Onder 16 jaar lees je alles over bovenstaande. We verzoeken je deze pagina aandachtig door te nemen. Want zoals gezegd kan e.e.a. op de club afkomen. De jongere leden of ouders gaan simpelweg naar de club mailen met het verzoek een e-mailadres van de ouder in Sportlink Club te registreren.

Hockey Club Taxandria VZW    |    De Hoogt 10   |   2360 Oud-Turnhout   |   secretariaat@hockeytaxandria.be

 

© 2019, website powered by Twizzit.com