Beste coaches & managers,

Graag herinner ik jullie nog aan de regels betreffende de bespeelbaarheid van de velden ivm met vorst.
 
Op Taxa hanteren we de regel dat het veld niet betreden mag worden indien de ondergrond (e-layer onder de mat) bevroren is. Dit kan het veld beschadigen en is tevens te gevaarlijk voor de spelers. De bond adviseert dat de thuisspelende club de wedstrijden dient af te lassen ten laatste om 8u ’s morgens. 
 
 
Wat is onze procedure?
 
Indien er zware nachtvorst voorspeld wordt, bestaat de kans dat we op vrijdagavond reeds de thuiswedstrijden tot 11u reeds afgelasten. Ervaring leert dat bij nachtvorst de zon pas om 10u volledig op het veld staan en het veld dus ontdooit is tegen 11u. 
 
Om 8u zal er een update komen voor de wedstrijden na 11u. Echter kan het bij ongeplande nachtvorst dat de wedstrijden van 10u pas afgelast worden om 8u. 
 
Hoe communiceren we dit? 
 
- De communicatie zal uitsluitend gebeuren door een bericht op onze website. Raadpleeg dus zeker onze website wanneer er twijfel zou zijn over de bespeelbaarheid van het veld. Dezelfde regel geldt voor jullie tegenstander, zij dienen ook onze website te bezoeken en moeten in principe niet gecontacteerd worden. Echter is het wel aan te raden om te kijken of je ergens een telefoonnummer kan vinden van uw tegenstander (meestal op hun website) en ze even een seintje te geven zodat ze zeker geen onnodige verplaatsing maakt. 
 
- De bond kan ook een algemene aflasting doen voor alle wedstrijden in België. Dit wordt meestal goed op voorhand gecontacteerd en zal dan ook duidelijk gemaakt worden via verschillende kanalen (mail, website etc.)
 
Wat bij uitwedstrijden? 
 
Als je uit moet spelen, dien je zelf de tegenstander te contacteren. Er is een lijst beschikbaar op de website van de bond (https://hockey.be/wp-content/uploads/2018/06/AdressenLijstClubs_OnbespeelbareVelden_2018-2019-13122018.pdf) waar het contactpunt van de verschillende clubs te vinden is. Meestal wordt het ook gewoon gecommuniceerd via de website. Check dit zeker op voorhand zodat je geen onnodige verplaatsing maakt!
 
Wat met het wedstrijdblad? 
 
Als de wedstrijd niet gespeeld wordt wegens een onbespeelbaar terrein, dan dien je op het wedstrijdblad geen score in te geven maar wel uitgesteld aan te duiden. Daarnaast dien je de reden (onbespeelbaar terrein) te vermelden in de commentaar. De bond zal later beslissen of de match ingehaald zal moeten worden op een ander moment.