De Belgische hockeymannen hebben India met 3-1 opzijgezet. In de tweede helft maakten ze een Indische voorsprong ongedaan. In de halve finales wacht de winnaar van het duel tussen Australië en Nederland.

Na het verlies in de laatste groepswedstrijd hadden de Red Lions iets recht te zetten in hun halve finale tegen India, maar dat verliep niet meteen van een leien daakje. Onze hockeymannen wonnen veel ballen, maar konden er maar weinig gevaar mee creëren.

Op het einde van het eerste kwart kreeg Sebastien Dockier een dot van een kans, maar de Indische goalie was goed uitgekomen. Wie zijn kansen mist, moet dat meestal bekopen en dat geldt ook voor de Red Lions. Akashdeep verlengde een Indische bal voorbij doelman Vanasch en zo waren de Belgen op achtervolgen aangewezen.

Op een zeldzame kans van Akashdeep na, creëerden de Indiërs geen gevaar meer in het tweede kwart, iets wat de Belgen wel deden in de slotminuten. Eerst haalde doelman Sreejesh de gelijkmaker nog uit zijn doel en daarna werd hij op een Belgische strafcorner bijgestaan door zijn verdedigers.

Vlak na de rust kwam Briels alleen voor de Indische goalie, maar zijn poging werd nog gestuit. Niet veel later maakte Sebastien Dockier wél de verdiende gelijkmaker. Na een knappe dribbel verschalkte hij Shreejesh met een goedgemikt schot.

Amper drie minuten later leek Dockier de Red Lions op voorsprong te gaan zetten met zijn tweede doelpunt, maar de Indische doelman stopte zijn poging met een sublieme beenveeg. In het slot van het derde kwart was het dan toch raak. Dockier gooide zich naar de strakke pass van Charlier en devieerde de 2-1 in doel.

In het laatste kwart kwam India weer opzetten, maar de grote kansen bleven voor de Belgen. Gougnard dwong eerst een strafcorner af, die onbenut bleef. Daarna nam Tom Boon (foto) met een hard, gekruist schot alle twijfel weg. India speelde nog ruim tien minuten met een vliegende keeper, maar de Lions speelden de wedstrijd rustig uit. In de halve finales wacht dinsdag Nederland!

Bron: Sporza.be; Foto: Belga