Beste leden,

Eindelijk is het zover!! Maandag 31/08 starten we officieel het seizoen 2020-2021. Een moment waar we allemaal lang op gewacht hebben, en nu is het eindelijk zover.

Het zal een speciaal seizoen zijn, een seizoen waar we meer dan ooit rekenen op jullie verantwoordelijkheid & flexibiliteit. Hieronder kan je alle informatie vinden met betrekking tot de opstart.

We wensen jullie heel veel succes, maar vooral: have fun!!

Tot snel,

Dmitri, Pieter, Greet & Guy


De planning

Het heeft lang geduurd, maar het trainingsschema is eindelijk definitief. Je kan dit terugvinden op onze website.

De wedstrijdplanning kan teruggevonden worden via de HockeyApp. Je kan daar een account aanmaken met het eerst-gekende mailadres in Twizzit en dat zou dan normaal gezien automatisch gelinkt moeten zijn aan het mailadres. Ouders van minderjarigen kunnen ook een account aanmaken met toegang tot de informatie van hun kinderen. Krijg je geen wedstrijdschema te zien? Dan is er waarschijnlijk geen link tussen lidnummer en mailadres. Stuur dan even een mailtje naar secretariaat@hockeytaxandria.be en dan brengen wij dit in orde!

Je kan de planning ook altijd raadplegen zonder account bij Taxa. Dit doe je door in te loggen in de app en dan te zoeken naar de club en het betreffende team.

De wedstrijdbladen & spelers zijn enkel te beheren door de manager en/of de coach van het team.

De teamindelingen & communicatie

Jullie hebben allemaal via Twizzit een bericht gekregen over de teamindelingen. Er zijn nog een aantal wijzigingen gebeurd, maar alles is terug te vinden in Twizzit. Jullie manager/coach zou normaal gezien ook al contact gelegd moeten hebben met jullie. Is dit nog niet gebeurd? Dan volgt dit asap of stellen wij voor om zelf even contact op te nemen met hem/haar.

We herinneren jullie er graag aan dat een theoretisch scheidsrechtersexamen verplicht is voor alle spelers geboren in 2002-2003-2004-2005-2006-2007. Nog niet in orde? Vraag snel je login via de coach of via secretariaat@hockeytaxandria.be. Je kan dit examen gemakkelijk online halen.

Mondmaskers

Mondmaskers zijn verplicht op de club als supporter, bezoeker,… De club heeft gepersonaliseerde mondmaskers laten maken. Alle trainers & coaches zullen er eentje ontvangen van de club. Eens beschikbaar zullen we deze ook verkopen achter de bar.

Het Corona-protocol

Heel belangrijk dit seizoen is het Corona-protocol dat is opgesteld vanuit de hockeybond. We zullen dit protocol ook toepassen & het is echt enorm belangrijk dat jullie dit naleven. Je kan het volledige protocol terugvinden via deze link.

Het belangrijkste omtrent contact tracing & quarantaine:

 • REGISTRATIE, REGISTRATIE & NOG EENS REGISTRATIE: registreer je als je op de club komt via de QR code en bewaar aub de nauwe contacten met andere clubleden.
 • Elk team is een bubbel. Probeer elk contact met andere teams & bubbels te vermijden.
 • In geval van een positieve test (attest nodig) in een team, zal heel het team in quarantaine moeten & worden alle trainingen & wedstrijden van het betreffende team voor 14 dagen uitgesteld. Een medisch attest is hiervoor noodzakelijk.
 • In geval van quarantaine door terugkeer uit rode zone of indirecte quarantaine van een teamspeler, zal het team niet in quarantaine moeten en zullen de wedstrijden doorgaan zonder die teamspeler. Enkel bij een positieve test geldt team-quarantaine.
 • We vragen jullie om aub alle quarantaineregels op te volgen! Breng je teamspelers niet in gevaar. Terugkeer uit rode zone, besmette gezinsleden of zelf symptomen: blijf aub thuis & verwittig je manager!
 • In geval van besmetting dienen jullie ons zo snel mogelijk in te lichten (secretariaat@hockeytaxandria.be) . Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld, maar is van uiterst belang om de verspreiding tegen te gaan.

 

Regels omtrent hockey:

 • Carpooling naar wedstrijden: bij carpooling vanaf 12jaar is een mondmasker verplicht in de wagen (chauffeur & alle inzittenden). Uiteraard kan & mag er ook individueel gereden worden naar wedstrijden.
 • Spelsituaties vormen geen contactsituaties met een hoog risicogehalte.
 • Respecteer afstand met officials, in de neutrale zones & in de dug-out. Geen line-up, handen schudden etc.
 • Maximaal 400 toeschouwers langs het veld met mondmasker
 • Tijdens de wedstrijden dienen PC-materialen ontsmet te worden na gebruik. Elk team zal een ontsmettingsset ontvangen van de club.

 

Regels algemeen voor de club voor alle dagen (training- & wedstrijddagen) :

 • Elke bezoeker dient zich te registreren.
 • Mondmasker verplicht vanaf 12 jaar.
 • De kleedkamers zullen gesloten blijven, ook tijdens de trainingen. Dit is een algemene richtlijn van de hockeybond die elke club in België zou moeten volgen.
 • Bar = horecaregels. Enkel consumptie aan tafel, altijd 1,5m afstand en maximum met 10 personen aan een tafel. De club is een éénmanszaak dus bediening aan de toog is toegestaan. De tafels mogen niet verschoven worden.

We roepen jullie echt op om deze regels te respecteren! De opvolging is van cruciaal belang om het komende seizoen veilig te kunnen aanvatten. Bedankt!